PKC'83 wint derby bij Oranje Nassau met 1-0

GRONINGEN - PKC'83 heeft op sportpark Coendersborg de stadsderby in de zaterdaghoofdklasse C tegen Oranje Nassau met 1-0 gewonnen. Invaller Pong Clemencia scoorde drie minuten voor tijd de winnende treffer in het degradatieduel.
PKC'83 heeft door de zege de laatste plaats overgedaan aan ON. Bij Oranje Nassau bleeft het schokeffect na het op non-actief stellen van trainer Bart van Veen uit. De thuisploeg speelde 45 minuten lang met een man meer nadat Joost Haandrikman op slag van rust zijn tweede gele kaart had gekregen.
De beste kansen waren in de eerste helft voor PKC'83. Zo schoot Marcel Pannekoek na een kwartiertje spelen van ruim vijftig meter op de paal en Jurjen Bosch trof in de rebound ook de paal. Bij Oranje Nassau kreeg Thomas Careman een aantal goede mogelijkheden, maar het gebrek aan scorend vermogen brak ON op.
PKC'83 was over de hele wedstrijd gezien de beter voetballende ploeg en sloeg in de slotfase genadeloos toe. Een hoekschop werd in eerste instantie afgeslagen, waarna Clemencia vanaf de rand van het strafschopgebied niet aarzelde en de bal in de rechterhoek joeg.
PKC'83 is gestegen naar de voorlaatste plaats met 17 punten uit 13 wedstrijden. ON is hekkensluiter met 11 uit 16.