BV Veendam vierde na zege op Fortuna Sittard

VEENDAM - BV Veendam heeft vrijdagavond met 4-1 gewonnen van Fortuna Sittard. De Limburgers speelden bijna de hele tweede helft met tien man na een rode kaart voor aanvoerder Yoann de Boer. De ploeg van trainer Joop Gall steeg naar de vierde plek op de ranglijst.
BV Veendam kwam in het eigen stadion aan de Langeleegte al in de zevende minuut op voorsprong. Petrit Hoxhaj, die zijn basisplaats te danken had aan de vele afwezigen, tekende voor de openingstreffer. Het was zijn eerste treffer in het betaalde voetbal.
De beste kansen waren vervolgens voor laagvlieger Fortuna. Doelman Peter van der Vlag voorkwam dat de Limburgers op gelijke hoogte kwamen. Spits Fabio Caracciolo schoot bovendien nog van dichtbij over.
Kort in de tweede helft beging De Boer een overtreding op De Leeuw, die op weg was naar het doel van Fortuna. Scheidsrechter De Goeij was onverbiddelijk en stuurde De Boer van het veld. De Leeuw schoot zelf de toegekende strafschop tegen de touwen: 2-0.
De Leeuw zorgde een kleine twintig minuten later ook voor 3-0, na een corner van Alair Cruz Vicente, doorgespeeld door Niek Loohuis. Anthony Dilallo maakte tien minuten voor tijd de eretreffer voor de Limburgers (3-1). Cruz Vicente maakte in de 90ste minuut de vierde goal voor de thuisploeg.
Met de vierde plek voor BV Veendam en nog acht wedstrijden te gaan komen de play-offs wel heel nadrukkelijk in zicht.