Be Quick verstevigt koppositie na ruime zege

RHEDEN - Be Quick heeft zaterdagavond de inhaalwedstrijd in en tegen Rheden met 5-1 gewonnen. De ploeg van trainer Marcel Groninger was na rust duidelijk een maatje te groot voor de nummer laatst van de hoofdklasse C.
De Groningers kwamen al in de tweede minuut op voorsprong door een goal van Raymond Bolt. Hierna was de wedstrijd in evenwicht en kwam Rheden na twintig minuten spelen langszij door een benutte vrije trap. Na een half uur spelen trok Be Quick het initiatief duidelijk naar zich toe, maar miste voor rust een aantal grote kansen.
Dit werd na de pauze meer dan goed gemaakt. Tussen de 45e en 60e minuut scoorden de gasten maar liefst vier treffers. Drie daarvan kwamen op naam van topschutter Willem Lanjouw, Edu de Jonge Rosa maakte het andere doelpunt. Hierna was de wedstrijd uiteraard gespeeld. Bij Be Quick debuteerden Robbie Holder en Timon Molenaar verdienstelijk op de linkerflank.
Be Quick verstevigt door deze ruime zege de koppositie in de hoofdklasse C. De Groningers hebben nu 41 punten uit achttien wedstrijden en staan daarmee drie punten voor op hun naaste belager WKE uit Emmen.