Lycurgus te sterk voor Rotterdam

GRONINGEN - De volleyballers van AB/Groningen Lycurgus hebben zaterdagavond het thuisduel tegen Rivium Rotterdam met 3-1 gewonnen. Als Lycurgus zondag één set wint in het inhaalduel tegen Doetinchem sluit de ploeg het reguliere seizoen af als koploper.
De setstanden in de topsporthal van het Alfa-college waren 25-22, 25-14, 21-25 en 25-21. Lycurgus was in de eerste twee sets de betere ploeg en sloeg al snel het beslissende gaatje. De derde set ging verloren vanwege concentratieverlies. Onder aanvoering van uitblinker Willem-Maarten Heins pakten de Groningers het in de vierde set weer goed op en wisten de overwinning over de streep te trekken.
Lycurgus heeft 48 punten uit zeventien wedstrijden en is daarmee lijstaanvoerder. Zondag staat het laatste duel in de reguliere competitie op het programma. De Groningers spelen dan in eigen hal het restant van de wedstrijd tegen Langhenkel volley uit Doetinchem. Dit duel werd op 29 januari jongstleden gestaakt bij een 1-1 tussenstand vanwege een beenbreuk van Lycurgus-speler Robbert Andringa.