Derde nederlaag op rij voor Flames

WEERT - Gasterra Flames heeft zaterdagavond voor de derde keer op rij een competitiewedstrijd verloren. In Weert was BSW met 87-79 te sterk. In februari 2008 verloor Flames voor het laatst drie competitieduels op rij.
Matt Haryasz keerde terug in het team, maar kon het verschil niet maken. Hij ontbrak donderdag in de verloren wedstrijd tegen Nijmegen wegens nekklachten. Jason Ellis heeft nog steeds rust vanwege zijn hielblessure en Steve Ross was door coach Marco van den Berg geschorst wegens onprofessionele uitlatingen aan het adres van de scheidsrechters afgelopen donderdag.
Thuisploeg Weert maakte vanaf het begin van de wedstrijd een sterke indruk. Met name de kracht onder de basket was voor Flames moeilijk te bestrijden. Spelverdeler Robby Bostain liep al gauw tegen drie fouten aan, waardoor hij lange tijd op de bank bleef zitten. Weert had in de rust een voorsprong van acht punten (41-33).
In het derde kwart kwam Flames aanvankelijk terug in de wedstrijd, maar met name dankzij guard Glenn Stokes bouwde Weert de voorsprong weer uit naar 11 punten. In het vierde kwart leek Flames wederom terug te komen, het verschil was halverwege nog maar twee punten. Wederom hield Weert het hoofd koel. Matt Haryasz en Matt Bauscher moesten in de slotseconden met vijf fouten van het veld.
Bauscher was topscorer met 25 punten. De ploeg van Van den Berg blijft ondanks deze nederlaag koploper in de Dutch Basketball League met 52 punten uit 31 wedstrijden.