Derde grote nederlaag op rij voor FC Groningen

GRONINGEN - FC Groningen heeft zondagmiddag de thuiswedstrijd tegen Heracles met 4-1 verloren. Het was de derde nederlaag op rij voor de FC. Bij een 1-0 voorsprong miste Granqvist een penalty. Dit was het breekpunt in het duel omdat twee goals van Armenteros en Everton de FC opnieuw naar een forse nederlaag speelden.
Eerste helft

De eerste kans was voor de thuisploeg na acht minuten wedstrijd. Een voorzet van Enevoldsen werd goed ingeschoten door Bacuna, maar Pasveer bracht redding. Vlak daarna kwam de thuisploeg op voorsprong. Stenman speelde Enevolsden met een mooie steekpass vrij aan de linkerkant. De Deen kwam met een afgemeten voorzet die uitstekend werd ingekopt door Tadic: 1-0. Na twintig minuten spelen kreeg Groningen een strafschop. Stenman zette opnieuw via de linkerkant een soepele aanval op. Tadic ging het strafschopgebied in en werd gevloerd door Quansah. Aanvoerder Granqvist meldde zich voor dit klusje, maar hij schoot de bal hoog over.
Na een half uur leverde Tadic een gevaarlijke corner af. Granqvist kopte, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. In de 42e minuut kwam Heracles op gelijke hoogte. Overtoom gaf voor, de bal werd van richting veranderd waardoor Luciano de bal alleen nog op de paal kon tikken waarna Everton er snel bij was om de 1-1 te scoren. Op slag van rust namen de gasten zelfs de leiding. Een voorzet van Fledderus kwam terecht bij Armenteros die volledig vrijstaand kon uithalen.

Tweede helft

In de beginfase van de tweede helft probeerde Groningen aan te dringen, maar echte kansen werden niet gecreëerd. De counters van Heracles leverden constant dreiging op. Na een uur spelen maakte spits Norair Mamedov zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen. Hij verving Tom Hiariej. De thuisploeg ging vol op de aanval spelen, maar het doelpunt viel aan de andere kant. Armenteros lanceeerde Everton die in eerste instantie goed werd verdedigd door Lachman. De Braziliaan krabbelde echter razendsnel weer op en was de verdediger van Groningen vervolgens de baas en passeerde Luciano uit een moeilijke hoek: 1-3.
In de 73e minuut verspeelde Ivens de bal knullig op het middenveld. Heracles kwam er weer razendsnel uit, maar het was Douglas die niet kon afwerken. Tien minuten voor tijd kreeg invaller Holla de uitgelezen mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Een geblokt schot van Bacuna kwam voor de voeten van Holla die inschoot, maar doelman Pasveer voorkwam met een mooie reflex een tegendoelpunt voor zijn ploeg. Groningen kwam niet meer tot gestructureerde aanvallen. Een afstandsschot van Pedersen werd eenvoudig klem gepakt door Pasveer. Vlak voor tijd maakte Armenteros er tot overmaat van ramp nog 4-1 van.

Opstellingen

FC Groningen:
Luciano; Darryl Lachman ('74 Maikel Kieftenbeld), Jonas Ivens, Andreas Granqvist, Fredrik Stenman; Tim Sparv, Tom Hiariej ('57 Norair Mamedov); Dusan Tadic, Nicklas Pedersen, Thomas Enevoldsen ('74 Danny Holla); Leandro Bacuna.
Heracles Almelo:
Remko Pasveer, Tim Breukers, Birgir Maertens, Antoine van der Linden, Mark Looms; Kwame Quansah ('69 Ben Rienstra), Willy Overtoom, Mark-Jan Fledderus ('81 Marko Vejinovic); Darl Douglas, Samuel Armenteros ('90 Glynor Plet), Everton.

Overige feiten

Scheidsrechter: Serdar Gözübüyük.
Toeschouwers: 22.069.
Doelpunten: '12 Tadic 1-0, '42 Everton 1-1, '44 Armenteros 1-2, '65 Everton 1-3, '89 Armenteros 1-4.
Gele kaarten: '18 Quansah, '50 Hiariej, '69 Granqvist, '76 Fledderus.