Malenovic schiet Veendam op valreep langs Emmen

EMMEN - BV Veendam heeft vrijdagavond de noordelijke derby tegen FC Emmen met 1-0 gewonnnen. Het winnende doelpunt werd vlak voor tijd gescoord door Milos Malenovic die Veendam van Emmen heeft gehuurd. Het was de eerste zege voor Veendam op de Meerdijk in elf jaar tijd.
De beginfase was voor de thuisploeg. Rojer zorgde voor een mooie individuele actie, maar schoot over. Daarna kwam de wedstrijd meer in balans. In de 20e minuut werd Veendam voor het eerst gevaarlijk. Anco Jansen zette Michael de Leeuw vrij in het strafschopgebied, maar zijn schot werd geblokt door Johnny de Vries. Vijf minuten voor de rust kreeg Veendam een goeie kans. Cruz Vicente nam een scherpe vrije trap die terecht kwam op het hoofd van de volledig vrijstaande Sander Rozema, maar hij kopte de bal naast. Namens Emmen leverde Guus de Vries een voorzet af die zomaar op de lat terecht kwam.
Tien minuten na de rust zette de Leeuw de bal voor. Het speeltuig viel voor de voeten van Cruz Vicente die hard uithaalde. Emmen-doelman Zeinstra hield de bal uit de goal. Veendam kreeg nog meer kansen via Lambooij en twee maal Kolder, maar het vizier stond lang niet op scherp. Twintig minuten voor tijd werd Bart de Groot namens Emmen met een rode kaart uit het veld gestuurd na een harde tackle op Marix Kolder. De gasten bouwden aan een overwicht, maar leken niet tot scoren te komen. Vlak voor tijd was het Milos Malenovic die alsnog de bevrijdende treffer wist te scoren. De matchwinner moest vlak voor tijd nog geblesseerd van het veld, maar in zijn vijftien minuten durende invalbeurt besliste hij de wedstrijd.
BV Veendam blijft vierde in de Jupiler League nu met 44 punten uit 27 wedstrijden.