Be Quick blijft koploper ondanks forse nederlaag

MEPPEL - Be Quick 1887 heeft zondagmiddag in Meppel met 3-0 verloren van MSC. Omdat concurrent WKE in de hoofdklasse C won van Babberich staan beide ploegen nu gelijk in punten, maar de Groningers blijven koploper op basis van een beter doelsaldo.
De middag begon al slecht voor Be Quick omdat de spelersbus veel te laat aankwam op de Esserberg en er hierdoor met de nodige vertraging koers gezet kon worden richting Meppel. Het duel dat voor 14.00 uur gepland stond kon pas een kwartier later beginnen. Dit deed de Groningers geen goed want de ploeg van trainer Marcel Groninger kwam veel te slap uit de kleedkamer en keek na vijftien minuten wedstrijd al tegen een 2-0 achterstand aan. Hierna herstelde Be Quick zich, maar enkele grote kansen waren niet aan de spitsen besteed.
Na de pauze bleef Be Quick domineren. Ook nu werden er voldoende kansen gecreëerd, maar niet afgewerkt. Met name topscorer Willem Lanjouw had zijn dag niet en miste een aantal keer oog in oog met de doelman van MSC. Een kwartier voor tijd besliste de thuisploeg de wedstrijd uit een counter. Een dure nederlaag voor de ploeg van Marcel Groninger omdat concurenten WKE en HSC '21 wel wonnen. Be Quick blijft nog wel koploper in de hoofdklasse C met 41 punten uit negentien wedstrijden.