BV Veendam verslaat Sparta voor het eerst

VEENDAM - BV Veendam heeft maandagavond met 3-1 gewonnen van Sparta Rotterdam. De play-offs lijken de ploeg ploeg van trainer Joop Gall nu niet meer te kunnen ontgaan.
Het was voor het eerst in de historie dat Veendam van Sparta, ex-eredivisionist, wist te winnen. Gall moest het aan de Langeleegte stellen zonder spits Michael de Leeuw en middenvelder Mitch Apau. De Leeuws vervanger Anco Jansen speelde een knappe wedstrijd en bracht zijn ploeg na een klein half uur op voorsprong.
Sparta speelde slap, maar was desondanks dicht bij de gelijkmaker. James Holland punterde op de paal. Kort na de rust kreeg Marten de Roon een dot van een kans op de gelijkmaker. Hij stuitte op doelman Van der Vlag. Veendam besliste kort daarop de wedstrijd.
De 2-0 begon bij Anco Jansen, Angelo Cijntje gaf vanaf rechts de voorzet en Michael Jansen knikte bij de tweede paal raak. Michael Jansen maakte in de slotfase ook de 3-0. Nathan Rutjes scoorde nog tegen.
Trainer Joop Gall zei na de wedstrijd dat hij met zijn ploeg nu de achtervolging in wil zetten op de top drie. BV Veendam staat stevig op de vierde plek. Zonder de vier punten in mindering aan het begin van het seizoen had Veendam de derde plek al in handen gehad.
De doelpunten:
29ste minuut: Anco Jansen 1-0
58ste minuut: Michael Jansen 2-0
84ste minuut: Michael Jansen 3-0
87ste minuut: Nathan Rutjes 3-1.