NWVG mag starten in Olympia's Tour 2011

GRONINGEN - De Noordelijke Wielervereniging Groningen (NWVG) doet dit jaar mee aan Olympia's Tour. Dit is de belangrijkste etappekoers in Nederland voor amateurs.
Voorzitter Bert Bathoorn van de NWVG kreeg dinsdag een mondelinge toezegging van organisator Frank Boelé. Bathoorn, die zelf in 1991 actief was als ploegleider in de oudste etappekoers van Nederland, ziet deelname als een beloning voor de inspanningen binnen de vereniging van de afgelopen jaren.
De NWVG is één van de weinige clubteams die van start zal gaan in de wedstrijd die van 16 t/m 21 mei gehouden wordt. Het deelnemersveld wordt meestal vooral gevormd door sponsorploegen. De Zweed Henrik Abom, dit seizoen nieuw bij de NWVG, zal vermoedelijk als kopman van start gaan voor de formatie van ploegleider John Kerstholt.
Begin april zal de organisatie van Olympia’s Tour tijdens een persconferentie met officiële berichtgeving naar buiten gaan komen. De zesdaagse rittenkoers begint maandag 16 mei met een proloog in Hoofddorp. De slotrit wordt zaterdag 21 mei in de Limburgse heuvels verreden.