Nic. sluit competitie af met nipte zege

GRONINGEN - De korfballers van Nic./Alfa-college hebben zaterdagavond het seizoen in de korfballeague afgesloten met een overwinning. In eigen hal werd degradant KVS met 24-23 verslagen.
Door deze zege is de ploeg van coach Mike Vlietstra als zevende geëindigd in de korfballeague met achttien punten uit evenzovele wedstrijden. De laatste wedstrijd van het seizoen was een formaliteit, maar de Groningers lieten zich nog een keer van hun beste kant zien.
Bij rust was het 11-9 in het voordeel van Nic. In de tweede helft bouwde Nic. de voorsprong gestaag uit naar een verschil van zes punten. In het laatste kwartier deden de gasten uit Scheveningen nog wat terug, maar de overwinning kwam niet in gevaar. De laatste treffer van KVS viel in de slotseconden. Topscorer aan de kant van Nic. was Friso Boode met zeven treffers, Rianne Echten scoorde vier keer.
Nic. trad de laatste vier duels aan met een verzwakt team omdat alles erop gericht was het tweede team voor degradatie te behoeden. Door de inbreng van vier spelers die normaal gezien in het eerste elftal spelen is deze opzet geslaagd omdat ook het tweede team van KVS werd verslagen. Hiermee was lijfsbehoud een feit. Dit was belangrijk voor de club omdat nu ook volgend seizoen het eerste en tweede team gezamenlijk naar uitwedstrijden kunnen reizen.