Flames wint bekerfinale van Bergen op Zoom

ALMERE - GasTerra Flames heeft zondagmiddag voor de tweede keer in de historie de nationale beker gewonnen. In Almere werd Bergen op Zoom met 67-55 verslagen. De Groningers maakten het beslissende verschil in het laatste kwart.
Eerste helft

Vanaf het beginsignaal was het een wedstrijd op het scherp van de snede waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren en de voorsprong steeds wisselde. Matt Haryasz begon goed en maakte zijn eerste twee afstandsschoten. De gevaarlijkste man aan de kant van Bergen op Zoom was oud-Flames speler Tim Blue. Hij maakte in het eerste kwart zeven punten. Na tien minuten spelen was het duel met 15-15 perfect in balans.
In het begin van het tweede kwart sloeg Bergen op Zoom een gaatje van vier punten. Steve Ross schoot er vervolgens een driepunter in en bracht daarmee de tussenstand op 22-23. Hierna kwamen de Brabanders opnieuw op voorsprong en stonden bij rust met 35-27 voor. Grote man aan de kant van Bergen op Zoom was in de eerste helft Tim Blue, hij maakte veertien punten.

Tweede helft

Na de pauze begon Bergen op Zoom nog met een voorsprong, maar Flames kwam sterk terug in de wedstrijd. Opeenvolgende scores van Jason Dourisseau en een driepunter van Robby Bostain brachten Flames terug in de wedstrijd en de Groningers op een 46-43 voorsprong. Het gaatje bleef in de tact en na dertig minuten wedstrijd stond het 49-46 in het voordeel van Flames.
Het begin van het beslissende vierde kwart is voor Bergen op Zoom. Ze namen de leiding over met 52-51. Hierna maakte Flames het beslissende verschil door bij deze stand een run van tien onbeantwoorde punten te scoren en hiermee de achterstand om te buigen in een 61-52 voorsprong. Deze klap kwam Bergen op Zoom niet meer te boven. Topscorer was Matt Haryasz met 17 punten.