Be Quick veegt RKHVV van de mat

GRONINGEN - Be Quick heeft zondagmiddag de koppositie in de hoofdklasse C verstevigd. Op de Esserberg werd RKHVV uit Huissen met 6-0 weggespeeld. Willem Lanjouw maakte in de tweede helft drie doelpunten.
Be Quick was heer en meester op eigen veld en kwam al na drie minuten op voorsprong. Edu de Jonge Rosa zette Jasper Valentijn vrij voor de keeper van RKHVV en Valentijn rondde beheerst af. In de 25e minuut verdubbelde Kevin Waalderbos de score. Hij kopte raak uit een corner. Dit was tevens de ruststand.
Vijf minuten na de pauze was het Raymond Bolt die Lanjouw met een steekbal vrije doortocht gaf. De topscorer van Be Quick wist wel raad met dit buitenkansje: 3-0. Dezelfde Lanjouw kopte een voorzet van Valentijn in de 57e minuut tegendraads is en liet de doelman van de gasten opnieuw kansloos. A-junior Max Reilman mocht tien minuten voor tijd ook nog een duit in het zakje doen en vlak voor tijd bepaalde Willem Lanjouw, met zijn derde goal van de middag, de eindstand op 6-0.
Be Quick blijft koploper in de hoofdklass C met 37 punten uit 21 wedstrijden. Naaste belager is WKE uit Emmen dat volgt op drie punten achterstand.