Verrassende nederlaag Lycurgus tegen Doetinchem

GRONINGEN - De volleyballers van AB Groningen/Lycurgus zijn zondagavond de halve finale om het Nederlands kampioenschap slecht begonnen. De ploeg van coach Ronald Zoodsma verloor het eerste duel van Langhenkel Volley uit Doetinchem met 3-2.
De Groningers moeten nu dinsdag in Doetinchem winnen om in de race te blijven. Na de eerste twee sets leek er in de topsporthal van het Alfa-college geen vuiltje aan de lucht te zijn voor Lycurgus. Door veel servicedruk en goed spel werd de eerste set binnen een kwartier met 25-14 gewonnen en de tweede set met 25-21. In de derde set kwam de ommekeer. De Groningers konden de grote servicedruk niet volhouden en moesten met 19-25 hun meedere erkennen in Doetinchem.
Na dit setverlies nam Langhenkel het initiatief over en trok de stand in sets met 2-2 gelijk door de vierde set met 21-25 te winnen. Ook de beslissende vijfde set ging naar de bezoekers met 12-15.
Lycurgus staat nu met 1-0 achter in deze best-of-three. De tweede wedstrijd is dinsdag in Doetinchem. Als Lycurgus daar verliest is het over, bij winst valt de beslissing op zondag 3 april in Groningen.