Halve finale wederom eindstation voor Lycurgus

DOETINCHEM - AB Groningen/Lycurgus is, net als vorig jaar, niet verder gekomen dan de halve finale van de play-offs om de landstitel. In Doetinchem won Langhenkel Volley ook de tweede wedstrijd in de best-of-three serie van Lycurgus.
De wedstrijd eindigde in 3-1 voor de thuisploeg. De eerste wedstrijd in Groningen werd al 3-2 voor de Achterhoekers. De eerste set werd nog gewonnen door de Groningers met 25-22. De tweede set ging met dezelfde cijfers naar de thuisploeg. Vanaf de derde set kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd, terwijl Lycurgus steeds minder goed ging spelen.
Tommy Pestolesi had moeite met de service en de pass en werd vervangen door Alexander Brouwer. Sime Vulin speelde eveneens een slechte wedstrijd. De meeste spelers haalden niet hun vertrouwde niveau. In een spannende derde set trok de thuisploeg aan het langste eind; 25-23.
In de vierde set was er geen redden meer aan. Bijna alle aanvallen werden via Peter Barla gespeeld, die als enige zijn niveau haalde. Maar de aanvoerder kon het niet in zijn eentje. Ook de laatste set ging zodoende naar Langhenkel met 25-20.
Hiermee eindigt het seizoen voor Lycurgus in een grote teleurstelling, als nummer één van de reguliere competitie. Er wordt nog wel gespeeld om de derde plek.