PKC '83 zet goede reeks voort

GRONINGEN - PKC' 83 heeft zaterdagmiddag in de Hoofdklasse C de thuiswedstrijd tegen DETO uit Vriezenveen met 3-2 gewonnen. PKC is inmiddels zeven wedstrijden op rij ongeslagen.
De ploeg van trainer Pascal Mulder ging voor rust effectief met de kansen om. Bovendien speelde de thuisploeg agressiever dan de gasten. Marcel Pannekoek kopte in de 17e minuut de 1-0 binnen. Na een half uur verdubbelde Jurjen Bosch de voorsprong. Voor beide spitsen respectievelijk hun zevende en achtste treffer van het seizoen.
In de 44e minuut tikte Erolind Derguti van dichtbij de 3-0 binnen. Hier ging goed voorbereidend werk van Bosch en Vincent Oosterkamp aan vooraf. Nog voor rust werd het na een onoplettendheid achterin 3-1 en daar had PKC' 83 na de pauze last van. DETO bleef er in geloven en kreeg ook een aantal mogelijkheden.
Een kleine twintig minuten voor tijd miste Oosterkamp een strafschop, na vermeend hands van een DETO-verdediger. Drie minuten voor tijd benutten de gasten wel een penalty, na een overtreding van Raphael Tuankotta. Daar bleef het bij en boekte PKC'83 een verdiende 3-2 overwinning.
Door de winst heeft PKC' 83 inmiddels vijftien punten uit de laatste zeven wedstrijden behaald. De stadjers staan nog wel voorlaatste met 22 punten uit 21 wedstrijden.