Onnodige nederlaag Jong FC Groningen

© Acta Fotografie
NIJMEGEN - Jong FC Groningen heeft maandagavond de uitwedstrijd tegen Jong NEC met 2-0 verloren. Door de nederlaag is de ploeg van trainer Dick Lukkien de tweede plaats in de Beloften Eredivisie voorlopig kwijtgeraakt.
De nederlaag was onnodig, omdat in de eerste twintig minuten van de tweede helft legio mogelijkheden gemist werden. De ruststand in Nijmegen was 0-0. De thuisploeg was de iets beter in de eerste helft, maar beide ploegen lieten weinig kansen noteren.
Na de pauze kwam Jong FC Groningen veel beter aan het eigen spel toe. Dat resulteerde in grote kansen. In de 46e minuut kwam Norair Mamedov een teenlengte tekort bij een verkeerde terugspeelbal. Drie minuten later kopte Virgil van Dijk rakelings over.
In de 53e minuut kwam de thuisploeg op voorsprong door een eigen doelpunt van Jeroen Veldmate. Leonard Nienhuis kwam zijn doel uit en Veldmate wilde terugspelen. Het gevolg was dat Veldmate zijn eigen doelman passeerde. Kort daarna schoot Mamedov op de lat en faalde Van Dijk alleen voor doelman Babos.
In de 62e minuut raakte Femi koppend de dwarsligger. Negen minuten later had Jong FC Groningen een strafschop moeten hebben toen Petter Andersson onderuit gehaald werd. Nadat al deze kansen niet benut werden counterde de thuisploeg in de 73e minuut naar een 2-0 voorsprong. Ondanks een extra spits was het daarna over en uit.
Jong FC Groningen is gezakt naar de derde plaats met 40 punten uit 23 duels.