Leekster Eagles onnodig onderuit tegen Avanti

LEEK - Leekster Eagles heeft vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met 4-2 verloren van Avanti. De ploeg van trainer Robert Herder stond vlak voor het einde nog met 2-1 voor, maar gaf het onnodig weg in de slotfase.
De noordelijke derby in Leek begon heel slecht voor de thuisploeg. De Friezen uit Stiens kwamen al na een minuut spelen op voorsprong. Na deze tik herstelden de Eagles zich en na tien minuten bracht Erolind Derguti beide ploegen weer op gelijke hoogte. De betere kansen waren voor de Leeksters, maar er vielen geen verdere goals waardoor het bij rust 1-1 stond.
Leekster Eagles begon goed aan de tweede helft en kwam opnieuw via Derguti in de 28e minuut op een 2-1 voorsprong. De thuisploeg was vervolgens dichtbij een derde doelpunt. Ite Hoolesema trof echter de paal. Zes minuten voor tijd kregen de gasten de gelijkmaker in de schoot geworden. Een verdwaald schot leek naast te gaan, maar onverwacht werd de bal toch nog binnengetikt.
Dit was een mokerslag want niet veel later werd het 3-2 voor de gasten, dit keer uit een mooi uitgespeelde aanval. De Eagles zetten alles op alles en gingen met Age Wim van der Zee als vliegende keeper spelen. Vlak voor tijd liet hij nog een geweldig schot los dat richting de kruising vloog, maar zijn collega-doelman aan Friese kant tikte de bal katachtig uit de kruising. In de counter werd het duel vervolgens in het voordeel van Avanti beslist.
Leekster Eagles heeft 23 punten uit twintig duels en staat daarmee op de negende plaats in de zaalvoetbal topdivisie.