Weg met Tammo en Trui!

Joop Tak uit Groningen vraagt zich af waar Tammo en Trui toch mee bezig zijn: "Bij Tammo en Trui lees ik de laatste vraag op 5 januari j.l. Hoe populair is deze site bij de Grunnegers? Gauw opdoeken!"
Beste Meneer Tak, mooi dat u deze vraag stelt. Dat geeft ons de gelegenheid om het uit te leggen: Tammo en Trui krijgen zoveel berichten dat we momenteel slechts tijd hebben om via de mail te reageren. We vinden het belangrijk dat alle vragen netjes en zo snel mogelijk worden afgehandeld. Belangrijker dan dat we al die vragen en reacties ook op de site zetten. Om u en misschien ook anderen een plezier te doen, hierbij toch een paar van de berichten die we de laatste tijd ontvangen hebben:
"Ik ben een geboren Groninger, heb 40 jaar in het westen gewoond en nu weer hier terug. Kijk iedere dag naar uw zender. Vraag: waarom spreekt Harma Boer altijd dialect terwijl haar vervanger Nederlands spreekt. Het valt mij op dat heel veel Groningers Nederlands spreken. Ook woont hier veel import uit het westen. Ik denk dat ze door deze mensen beter gehoord gaat worden. Zo maar een idee van mij . Vr groet H.P. Siegers."
Het is ons bekend dat we het niet iedereen naar de zin kunnen maken. In de categorie "kritiek" schrijft Gatha de Vries uit Groningen: "Ik kijk iedere dag met veel plezier naar de uitzending van RTV Noord nieuws. Alleen de rubriek met de Twitterberichten vind ik helemaal niks. Wat is de toegevoegde waarde? Graag zie ik dit item verdwijnen."
Gelukkig krijgen we ook regelmatig complimenten. Bertus Huzeling en Karin van Wageningen uit Lellens hebben genoten van de aflevering van Dam Op vanuit hun dorp: "Wij willen graag Wiebe Klijnstra en de collega's van 'Dam Op' complimenteren met het prachtig gemaakte programma vanuit Lellens. Mooie plaatjes en muziek. En leuke gesprekjes met de dorpelingen. We hebben veel leuke reacties gekregen. Bedankt heren en dames voor dit prachtig document! Namens de dorpsvereniging Lellens, Bertus en Karin."
Verder ontvangen we regelmatig suggesties voor nieuwe programma's op RTV Noord. P.H. Haveman uit Groningen stelt de rubriek "Bodemloze Put"voor: "Waarin een opsomming komt van alle ambtelijke blunders die uit de gasgelden betaald worden: Kunsthal Amersfoort, grote financiële missers Vredenburg Utrecht en de treinsporen in Delft, Hogesnelheidslijn enz. En daar tegenover de jaarlijkse opbrengst uit de Groningse bodem."
Blijft u gerust uw reacties en vragen naar Tammo en Trui sturen. En kijkt u ook eens naar de rubriek "veelgestelde vragen", misschien staat het antwoord wat u zoekt daar al tussen. We proberen in ieder geval iedereen die reageert zo snel mogelijk te antwoorden!