Laat de wolf met rust

De wolf is is terug in Nederland. Vanuit Duitsland en via Drenthe is het dier naar Groningen getrokken. In onze berichtgeving hebben we er uitgebreid aandacht aan besteed en nog steeds, maar niet tot ieders genoegen.
Gerwin Tiems
schrijft: "Geachte redactieleden, Ik ben vast niet de enige die het zegt, maar laat de wolf lekker met rust. Dat jullie die foto's tonen op de website van mensen die hem per toeval tegen komen is meer dan voldoende. Ik zou jullie dan ook willen vragen (en velen met mij) de locaties waar het dier gespot is niet te vermelden. Men gaat nu massaal op zoek naar het dier. Dit zal het dier zeker niet ten goede komen. Laat hem rustig door reizen en misschien blijft ie wel fijn in het Hoge Groningse Land voor een lange tijd zodat hij wellicht bij toeval door anderen kan worden gezien tijdens een wandeling door de Groningse natuur. Ik hoop dat jullie iets met mijn opmerking willen doen."
Ronald uit Groningen
deelt deze mening: "Ik vind het echt zeer slecht hoe jullie met de verslaggeving rond de wolf omgaan. In tegenstelling tot Drenthe, die het prima deed. Pas na enige tijd locatie bekendmaken, zoals het hoort. Dan heeft het voor sensatiezoekers geen zin meer. Jullie jagen hem op, auto midden in gebied (ik heb die zien rijden in de buurt van Kolham) en positie doorgeven. Maar het is een beschermde diersoort die zoveel mogelijk met rust moet worden gelaten! Jullie doen aan journalistieke sensatiezoekerij. Prutswerk!"
Eindredacteur Richard Klunder reageert: "Wij hebben er bewust voor gekozen om de locaties te vermelden waar de wolf is gespot. Dat blijven we ook doen. We zijn er niet zo bang voor dat een massale klopjacht ontstaat, daar is ook geen sprake van geweest. Maar als er een wolf door je buurt loopt, wil je dat wel even weten als bewoner. Ik denk dat de vrouw in Kropswolde die met haar kinderwagen gistermorgen oog in oog stond met het dier, een waarschuwing wel op prijs had gesteld."