Vernieler markeringen Noaberpad na 3 jaar opgepakt

Een 51-jarige inwoner uit Ter Apel heeft drie jaar lang de wit-rode wegwijsbordjes van het Noaberpad bij Ter Apel vernield. Hij is maandagmorgen opgepakt.
De man heeft ongeveer twintig borden vernield omdat hij overlast ondervond van wandelaars die over het pad liepen bij zijn huis. De aangerichte schade bedraagt bijna veertienhonderd euro.
Wandelpad
Het Noaberpad is een 415 kilometer lang wandelpad. Het loopt langs de Duits-Nederlandse grens en begint in Bellingwedde en eindigt in Kleve (Duitsland). Wit-rode markeringen zijn aangebracht op onder meer paaltjes, bruggetjes en bomen.

Vervangen
Nadat beheerders na de vernieling de markeringen weer hersteld hadden, werden ze vrijwel direct weer vernield. Het gebeurde bij de brug achter het buurtschap Agodorp.
Camera's
De vrijwilligers besloten camera's op te hangen. Op de camerabeelden was te zien dat een man een markering met zwarte verf bespoot. Door de camerabeelden kon de man herkend worden.

De vernielingen vonden plaats over een afstand van ongeveer drie kilometer. Vanaf het klooster van Ter Apel tot aan de splitsing met het Ruiten A-kanaal in Ter Apel.