Van maandag 15 tot en met woensdag 17 maart 2021 zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Hier vind je alles over de verkiezingen en Groningen. Welke Groningse kandidaten doen mee? Wat zeggen de partijen over Groningen? En waar kan je stemmen?

 

Corona en de verkiezingen

Vanwege de coronacrisis zien de verkiezingen er anders uit dan anders. Zo kunnen bijvoorbeeld bewoners van verzorgingshuizen al stemmen op maandag 15 of dinsdag 16 maart. Ook is het mogelijk per post te stemmen.

 

Wat schrijven de politieke partijen over Groningen?

Noorderlingen voelen zich slecht vertegenwoordigd in de Tweede Kamer. Voor ons een reden om de programma's onder de loep te nemen. Wat valt er in de verkiezingsprogramma's te lezen over thema's die voor Groningers belangrijk zijn, zoals de gaswinning, krimp en voorzieningen, het klimaat, werkgelegenheid en de zorg? Hier zie je onze samenvattingen van de belangrijkste punten:

 

Wat zijn de Groningse kandidaten?

Deze Groningse kandidaten staan op de verschillende lijsten voor de Tweede Kamer. In aanloop naar de verkiezingen interviewen we de kandidaten die volgens gecombineerde peilingen in aanmerking komen voor een zetel:

 

Artikelen over de Groningse kandidaten: 

 

Hoe stemmen verschillende Groningers?

In aanloop naar de verkiezingen peilen we bij verschillende groepen Groningers waar ze hun stem op baseren. 

 

Is er een Groningse stemwijzer?

Helaas is er geen specifieke kieswijzer voor Groningen. Wel zijn er verschillende andere stemwijzers die je kunnen helpen om je stem te bepalen:

 

Woensdag 20.00 uur: RTV Noord Verkiezingsavond

Op de verkiezingsavond 20.00 uur is RTV Noord live met de Verkiezingsavond op TV Noord, in de app, op de website en op Facebook. Kijk met ons naar de uitslagen van de Tweede Kamerverkiezingen. We bekijken de resultaten per gemeente, schakelen live met politici en belanghebbenden én we bespreken de invloed van de uitslag op Groningen.

De RTV Noord Verkiezingsavond is woensdagavond 17 maart om 20.00 uur te volgen op:

 

Het laatste nieuws over verkiezingen in Groningen: