Streep door N361, wat nu?

De provincie heeft eerder deze week besloten niet door te gaan met de plannen voor een nieuwe weg tussen Groningen en Mensingeweer. Eerder deze week besloot de gemeente Winsum duidelijk niet mee te betalen aan de nieuwe N361.
Daarom besloot gedeputeerde Jager een streep te halen door het plan. Er zijn natuurlijk nu allerlei vragen en reacties mogelijk. De gemeenteraad in Winsum heeft er nu voor gezorgd dat het wellicht nog eens tien jaar kan duren voordat er weer een nieuw plan voor de N361 komt of is dat niet zo?
Gaat er toch iets eerder gebeuren met de weg die door velen als onveilig wordt ervaren? Een meerderheid van de gemeenteraad wilde graag een besluit een half jaar uitstellen om toch meer uit het plan te kunnen halen. Maar de wethouder in Winsum wilde nu een definitief besluit. Heeft de wethouder dan misschien schuld aan het falen van het plan? Of heeft de provincie niet genoeg gedaan om Winsum tegemoet te komen? Of was de weg toch meer voor de gemeente De Marne bedoeld en niet voor Winsum?
Wat vind u van het besluit en de plannen rondom de N361? Geef hieronder uw mening in de stelling of laat een reactie achter.