SAMEN IN ACTIE VOOR DE VOEDSELBANK

Ruim 7000 Groningers kunnen niet zonder de noodhulp van de voedselbank, waarvan maar liefst 2000 kinderen. Daarom zamelt RTV Noord van 7 t/m 18 december zoveel mogelijk levensmiddelen in.

DIT KUN JE DOEN OM TE HELPEN

Breng jouw bijdrage naar één van de inzamelpunten of geef de spullen af bij RTV Noord. Je kunt ook zelf een actie organiseren. Geef die aan ons door via dit formulier. Onze verslaggevers komen langs bij de leukste initiatieven! En om het nog makkelijker te maken: je kunt ook online producten doneren:

 

 

VERHAAL VAN DE VOEDSELBANK

Wat doet de voedselbank precies? En wat gebeurt er met je donatie? Neem een kijkje achter de schermen.

DONEREN OF INZAMELEN

De voedselbanken hebben vooral behoefte aan houdbare levensmiddelen. Op ons boodschappenbriefje zie je welke producten nodig zijn. Je kunt ze van 7 t/m 18 december afgeven bij één van de inzamelpunten (zie kaartje onderaan deze pagina) of bij RTV Noord. En om het nog makkelijker te maken: je kunt ook online producten doneren, via onze virtuele voedselbank.

 

 

BOODSCHAPPENBRIEFJE

Samen gaan we ons best doen om zoveel mogelijk in te zamelen voor alle Groningers die het alleen niet redden! Bekijk het boodschappenbriefje om te zien welke spullen ingezameld kunnen worden. RTV Noord zorgt ervoor dat de ingezamelde spullen worden verdeeld onder de Groningse voedselbanken.

Bekijk boodschappenbriefje ›

 

INZAMELPUNTEN

Kijk op de kaart om te zien waar jij je ingezamelde producten kunt afgeven bij jou in de buurt. We vinden het ook leuk wanneer je de producten komt afgeven bij ons in de Mediacentrale. 

Bekijk de lijst of de kaart ›

 

VOEDSELBANKENACTIE

Ruim 7000 Groningers leven onder de armoedegrens, waarvan maar liefst 2000 kinderen. In deze gezinnen is niet genoeg geld om dagelijks een warme maaltijd op tafel te zetten. Laat staan dat kinderen nieuwe kleren krijgen of kunnen trakteren als ze jarig zijn. De schaamte hierover is vaak groot. Het is verborgen armoede.

Deze mensen kunnen niet zonder de noodhulp van de voedselbank. Om deze hulp te kunnen bieden zijn de voedselbanken afhankelijk van giften. De armoede in onze provincie neemt nog steeds toe en daarmee ook de vraag naar hulp.

Daarom zamelen we van 7 t/m 18 december zoveel mogelijk levensmiddelen in voor de Groningers die het zo hard nodig hebben. RTV Noord kan dat niet alleen.

DIT KUN JE DOEN

Help ons en kom in actie, met bijvoorbeeld je collega’s, vriendengroep of vereniging. Geef je actie aan ons door via dit formulier. Onze verslaggevers komen langs bij de leukste initiatieven!Je kunt ook zelf spullen inzamelen. Breng deze naar één van de inzamelpunten bij jou in de buurt, of geef ze af bij RTV Noord in de Mediacentrale. En om het nog makkelijker te maken: je kunt ook online producten doneren, via onze virtuele voedselbank.

HOUDBARE PRODUCTEN

De voedselbanken hebben vooral behoefte aan houdbare levensmiddelen. Op ons boodschappenbriefje zie je welke producten nodig zijn. Samen gaan we ons best doen om zoveel mogelijk in te zamelen voor alle Groningers die het alleen niet redden! RTV Noord zorgt ervoor dat de ingezamelde spullen worden verdeeld onder de Groningse voedselbanken.

INFORMATIE

Op deze pagina kun je alles vinden over de voedselbankenactie. Onze verslaggevers gaan iedere dag op pad om alle gebeurtenissen rondom de voedselbankenactie te verslaan. Via ons liveblog worden alle tweets met #vb15 op een rij gezet.

Heb je een vraag, tip of opmerking over de actie? Stuur een mail naar: voedselbank@rtvnoord.nl