Westelijke ringweg voorlopig in beide richtingen afgesloten: zo kun je omrijden

Bouwvakkers aan de slag bij het Vrijheidsplein in Stad
Bouwvakkers aan de slag bij het Vrijheidsplein in Stad © Raymond Bos/Aanpak Ring Zuid
Verkeer in de stad Groningen moet ook dit weekend rekening houden met verschillende omleidingen. Zo is de westelijke ringweg sinds vrijdag afgesloten.
De afsluiting van de westelijke ringweg ging vorige week vrijdag voor één richting in, maar sinds afgelopen vrijdag geldt de stremming in beide richtingen. Het oponthoud duurt nog tot en met 21 maart.

Weg is straks belangrijke omleidingsroute

Hoewel deze werkzaamheden vooral op de westelijke ringweg plaatsvinden, zijn ze onderdeel van het werk aan de zuidelijke ring. Het werk is nodig om ervoor te zorgen dat automobilisten na 21 maart kunnen omrijden via de westelijke ringweg. Die is, samen met de noordelijke en oostelijke ringweg, een van de belangrijkste omleidingsroutes.
Tekst gaat verder na de afbeelding
De westelijke ringweg is tussen 1 en 21 maart deels afgesloten
De westelijke ringweg is tussen 1 en 21 maart deels afgesloten © Sander Schieving/RTV Noord

Hoe kun je omrijden?

Omrijden kan in deze periode in maart het best via de overige ringwegen: je rijdt dan een rondje om de stad. Je kunt ook via Hoogkerk rijden: dan rijd je op de westelijke ringweg via afrit 17 via het Hoendiep en de Johan van Zwedenlaan naar Hoogkerk, om daar via oprit 35 de A7 op te gaan. Vice versa kan dit ook: dan neem je afrit 35 op de A7, om via de Johan van Zwedenlaan en het Hoendiep dan bij oprit 17 de westelijke ringweg op te rijden.

Mogelijke overlast door heien

Bij het nieuwe Julianaplein kunnen omwonenden de komende twee dagen overlast ervaren omdat er palen in de grond worden geheid. Op maandag 11 en dinsdag 12 maart gebeurt dit om portalen te kunnen plaatsen, waar verkeersborden boven de weg aan komen te hangen.
Maandag worden acht palen de grond in geslagen langs de boog waar het verkeer uit de richting van Drachten (A7) naar Assen (A28) rijd. Dinsdag gaan er twee palen de grond in bij de afslag voor verkeer vanaf de zuidelijke ringweg richting Drachten (A7). Dit is ongeveer op de plek waar het vroegere kruispunt met de verkeerslichten lag.
De komende maanden zullen er vaker palen worden geheid om portalen te plaatsen.