Vraag & Antwoord: nieuwe website

Als je een vraag hebt over onze nieuwe website dan kun je op deze pagina kijken of je vraag al is beantwoord. We verzamelen alle vragen die vaker gesteld worden. 

Staat je vraag er niet bij?
Of heb je een opmerking over onze nieuwe website? Stuur ons dan een e-mail via nieuwewebsite@rtvnoord.nl of een bericht via WhatsApp (+31 6 27 62 49 71).


 

- NIEUWE WEBSITE
Vraag:
Waarom heeft RTV Noord een nieuwe website?
Antwoord:
We vonden het wel eens tijd. De vorige website dateert alweer van 2010 en was nog niet geoptimaliseerd voor kleinere schermen dan die van de computer. Dat hebben we met de nieuwe website rechtgezet. Hij werkt soepel op elke smartphone, tablet, laptop en desktop. We hebben verder goed naar de bezoekerscijfers en -wensen gekeken voor de nieuwe site. Zo heb je in de nieuwe navigatiebalk nu direct toegang tot onze populairste rubrieken: nieuws, weer, radio en tv. We hebben verschillende functies een nieuwe plaats gegeven, om die belangrijke secties meer ruimte te geven.

- WEBCAMS
Vraag: Waar staan de webcams?
Antwoord: Onze webcams zijn terug van weggeweest. Alle webcams zijn te vinden op www.rtvnoord.nl/webcam. Je kunt de webcams ook bereiken in de grijze balk onderaan de website, onder het kopje radio en tv. 

- RTV NOORD OP SMART TV'S
Vraag:
 Klopt het dat ik op mijn smart tv met de RTV Noord-app geen recente programma's en nieuws kan bekijken?
Antwoord: Dat was inderdaad het geval, maar inmiddels is alles weer up-to-date. 

- TELETEKST
Vraag: Ik kan Teletekst niet vinden.
Antwoord: In de app is Teletekst inderdaad niet meer te vinden. Op de mobiele website wel: daar vind je hem in het grijze gedeelte van het menu. Op de computer is Teletekst onderin de grijze balk te vinden.

- PROGRAMMA ARCHIEF
Vraag: Ik kan programma's niet terugkijken in het archief. 
Antwoord: We werken nog steeds aan het overzetten van het archief. Je kunt programma's als Noord Vandaag, Cunera, Klouk, Dam Op en meer terugkijken op Youtube

- CONTACT
Vraag: Waar vind ik de contactgegevens van RTV Noord?
Antwoord: Onze contactgegevens zoals adres, telefoonnummer en mailadres zijn te vinden op de contactpagina. Die kan je op de desktop in de blauwe bovenbalk vinden.

- GASTENBOEK
Vraag: Krijgt de nieuwe website ook een gastenboek?
Antwoord: Nee. Bij sommige berichten zal je reacties kunnen achterlaten. Je kan ook een reactie plaatsen op onze Facebook-pagina.

- NIEUWSBRIEF
Vraag: Heeft RTV Noord ook een nieuwsbrief? 
Antwoord: Jazeker. Iedere dag om 19:00 uur versturen wij onze nieuwsbrief. Je kunt je aanmelden op de nieuwsbriefpagina. Ook kan je hier voorkeuren wijzigen of je afmelden voor de nieuwsbrief. Op dit moment is het alléén mogelijk om de nieuwsbrief van 19:00 uur te ontvangen.

- NIEUWSTIP
Vraag: Hoe kan ik een nieuwstip doorgeven?
Antwoord: Een nieuwstip kun je doorgeven via het contactformulier. Die vind je op de desktop in de blauwe bovenbalk.

- RSS
Vraag: Mijn RSS feed werkt niet meer.
Antwoord: Dat kan kloppen. Dit kun je oplossen door de RSS feed te vernieuwen. Je vindt de RSS code op http://www.rtvnoord.nl/rss

- WIE IS WIE
Vraag: Waar is de pagina waar ik alle medewerkers van RTV Noord kan vinden?
Antwoord: Deze pagina is binnenkort weer beschikbaar. Excuus!

- TWIJ DEUNTJES VEUR AIN CENT
Vraag: Waar is de pagina met gespeelde nummer in het programma 'Twij deuntjes veur ain cent' gebleven?
Antwoord: Deze pagina bestaat niet meer. We werken aan een alternatief, maar dat duurt nog even. Tot die tijd: excuses voor het ongemak.

- GRONINGEN IN BEELD EN DEZE DAG IN DE GESCHIEDENIS
Vraag: Waar kan ik Groningen in Beeld  en Deze Dag in de Geschiedenis vinden?
Antwoord: Deze pagina's staan in de grijze balk onderaan de website, onder het kopje RTV Noord. Die is links in de grijze balk te vinden. Of u klikt op de volgende links: Groningen in Beeld of Deze Dag in de Geschiedenis