In dit dossier lees je alles over werken in Duitsland. Over de cultuurverschillen, de taalbarrière, de banenmarkt en de laatste nieuwsupdates.

Werken bij de Oosterburen, het gebeurt steeds vaker. Door de hoge werkloosheid in Groningen en de grote kansen op de Duitse arbeidsmarkt zoeken steeds meer noordelingen hun heil in Duitsland.

Er liggen veel kansen, maar de onbekendheid met de Duitse taal en cultuur is nog vaak een drempel.

In de webdocumentaire 'Oostwaarts, werken in Duitsland', maakt u kennis met Groningers die de stap hebben gewaagd, Duitse bedrijven die zitten te springen om werkkracht en ook leert u over de cultuurverschillen. Misschien vindt u onder het kopje 'vacatures' wel een nieuwe baan?

Wat is een webdocumentaire?

In een webdocumentaire bepaalt u als kijker de volgorde van de onderwerpen en de interviews. U klikt en scrollt zichzelf een weg door de documentaire die uit audio, video en tekst en animaties bestaat. Oninteressante stukken slaat u over, bij boeiende onderwerpen krijgt u verdieping. Deze RTV Noord productie wordt ook regelmatig aangevuld met nieuwe verhalen en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in het grensgebied.

De laatste berichten over werken in Duitsland: