Ontvangst Radio- en TV Noord

Op deze pagina vindt u informatie over frequenties en ontvangst van Radio- en TV Noord.

Radio Noord etherfrequenties

Radio Noord is in de ether te ontvangen via FM-frequentie 97,5 MHz. Heeft u problemen met de ontvangst van Radio Noord die worden veroorzaakt door etherpiraten, dan kan je dit melden bij het Agentschap Telecom.

U kunt uw ontvangststoringen ook doorgeven aan RTV Noord. Wij verzamelen deze storingsmeldingen en geven ze door aan het Agentschap.

Radio Noord via DAB+

Radio Noord is in Groningen, Drenthe te ontvangen via DAB+ (Kanaal 7c) via dit kanaal is ook beperkte ontvangst in delen van Friesland en Overijssel. Voorheen was Radio Noord in heel Noord - en Oost-Nederland te ontvangen via DAB+, maar dit is in augustus 2022 aangepast.

Meer info via digitaleradio.nl ›

Radio Noord via streaming audio

Radio Noord is ook online te beluisteren via onze livestream, te vinden via https://www.rtvnoord.nl/radio/overzicht. Ons radiosignaal is overdag ook te volgen via het kanaal van TV Noord. U kunt de radio dan beluisteren met het beeld van onze studio, Groningse muziekclips en beelden vanuit onze provincie. Daarnaast is de stream van Radio Noord te vinden via verschillende webportals op internet zoals www.radio.nlen www.radioluisteren.fm. Een leuk en erg uitgebreid overzicht is te vinden bij Radio Garden.

Daarnaast is Radio Noord nog te beluisteren via digitale radio van uw kabelprovider. Neem contact op met uw leverancier voor de mogelijkheden.

Ontvangst TV Noord

TV Noord digitaal ontvangst (DVB-C)

Kabelnet Veendam: bekijk het zenderoverzicht ›

Ziggo digitale TV: kanaal 30 en 701

KPN interactieve TV: kanaal 501

KPN interactieve TV Radio Noord: kanaal 881

Tele2: bekijk het zenderoverzicht ›

TV Noord digitaal ontvangst (DVB-T)

KPN-Digitenne: kanaal 22

TV Noord via satelliet (DVB-S)

TV-Noord is via de satelliet te ontvangen. Hieronder de instellingen:

Graden: 23,5 Oost

Transpondernummer: 211

Frequentie: 11.914.50 GHz

Polarisatie: horizontaal

Symbolrate: 29.900 kBaud

FEC: 2/3

MPEG4

Voorkeuze kanaal bij Canal Digitaal: 78

Vanaf 1 juli 2016 is TV Noord opgenomen in het Basispakket van Canal Digital en daardoor niet meer Free To Air te ontvangen. Meer info op canaldigitaal.nl