Lycurgus beleeft lastige avond in Barneveld

Lycurgus viert een punt (archief)
Lycurgus viert een punt (archief) © JK Beeld
De volleyballers van Samen Lycurgus hebben een zwaarbevochten zege geboekt in de kampioenspoule. De Groningers wonnen in Barneveld na vijf sets van Simplex SSS (3-2).
Lycurgus-coach Arjan Taaij begon net als voorheen de kampioenspoule met Markus Held, Geoffrey van Gent, Ryan Coenen, Kyle McCauley, Niels de Vries, Luuk Hofhuis en Jeffrey Klok.

Om en om setwinst

Lycurgus speelde wisselvallig tegen de nummer vijf van de ranglijst. De eerste set werd met 22-25 binnengesleept door de Groningers. Het tweede bedrijf ging vervolgens nipt verloren: 27-25.
Daarna pakte Lycurgus opnieuw een set, maar dan met ruimer verschil (17-25), waarna de thuisploeg juist weer een set won met groot verschil: 25-15.

Ryan Coenen grote man

De vijfde en beslissende set werd tot slot nipt gewonnen door Lycurgus: 13-15. Aanvoerder Ryan Coenen was de grote man aan de kant van de Groningers. Hij was goed voor 25 punten. De ploeg van coach Arjan Taaij houdt twee punten over aan het duel in Barneveld.

Lycurgus blijft tweede

De Groningers blijven hierdoor tweede in de kampioenspoule met vijftien punten uit zes duels. Draisma Dynamo uit Apeldoorn blijft aan kop met één punt meer. Active Living Orion uit Doetinchem staat derde met dertien punten uit vijf wedstrijden.
De nummers één en twee spelen na tien duels de finale om de landstitel (best-of-five).
Programma
Woensdagavond speelt Lycurgus vanaf 20.00 uur thuis tegen Sliedrecht Sport, de nummer laatst van de kampioenspoule.